Spring naar inhoud

NEWS

Let op 17 september is alleen voor oud medewerkers en genodigden.

Locatie   Meer info: Facebook

Vanaf zondagavond 4 december, direct na de db962 Dance Report, in het zondagavond programma van Bo en Ed 1x per maand Ouwe Jongens Krentebrood #OJKB op #db962

ojkb

12,5 jaar Behind The Grooves op db962

Decibel 39 jaar

Vandaag (17 september 2016) exact 39 jaar geleden op 17 september 1977 was Decibel Radio voor het eerst te horen in de ether. Op de foto het beroemde studiopand met de zendmast aan de DaCosta kade 97hs. Het station is nog steeds springlevend onder de naam db962 en je kunt het 24 uur per dag beluisteren via de links op deze website.

decibel-39-jaar

 

Oldschool @ tha Beach Live op de radio bij db962

Oldschool Dance, we weten allemaal wat dat inhoudt. Wat we een beetje vergeten zijn, is dat dat ooit ook fonkelnieuwe muziek was. Destijds kreeg je die juweeltjes toegediend op de radio, nog vóór je ze op de dansvloer kon uitproberen. Legendarisch was Decibel Radio via 96,2 FM in Amsterdam. En dat radiostation is nog steeds SPRINGLEVEND! De muziek en de sfeer zoals je die kende, met de techniek van nu! Tegenwoordig heet het db962 Dance Radio. Wereldwijd online te beluisteren op je smartphone, tablet, laptop, Sonos en in je auto als je via bluetooth naar je stereo streamt. Online, als www.db962.nl dus. Zeven dagen in de week en 24 uur per dag, met in de weekenden gepresenteerde programma’s met de vertrouwde jocks.

En nog steeds trouw aan het credo “Tomorrow’s Music Today” natuurlijk. Maar de echte db-classics houden we vanzelfsprekend in ere! Het radioprogramma Behind The Grooves (elke vrijdag van 21.00 – 00.00 uur) bestaat al bijna 12,5 jaar en houdt de historie van het originele Decibel, dus niet die popzender in de ether die alleen onze naam heeft gejat en NIETS met het originele Decibel te maken heeft (…) graag en trots in leven. Tegenwoordig wordt Behind The Grooves dus uitgezonden via db962, en zijn de Oldschool Classics, Rare Grooves & Underground Funk TERUG bij de bron waar die muziek ooit vandaan kwam. 😉

Elf jaar geleden zond Behind The Grooves het festival Oldschool @ tha Beach ook live uit. En ter ere van de tiende editie gaat dat zaterdagavond 10 september opnieuw gebeuren! Decibel (met o.a. René de Leeuw, Ruud Huisman, Robb St. Johann, Adam Curry, Rob van Someren, Simone Walraven, Jeroen van Inkel, Theo Visser e.v.a) introduceerde al die dansplaten, dus voor ons als voortzetting daarvan voelt het als thuiskomen. Decibel Radio ontstond op 17 september 1977. We vieren over enkele weken dus alweer onze 39e verjaardag. We zijn er trots op dat we al die mooie klanken mochten introduceren. En hulde aan Groove Inc., de toegewijde muziekminnaars die de heerlijke vinylklanken altijd in ere zijn blijven houden! De samenwerking lag dan ook voor de hand. We waren zeer verheugd toen we gevraagd werden om deel te zijn van het Blijburgfestijn. Het is dus ook met veel plezier, grote trots en superveel voorpret dat wij van db962 Dance Radio het festival live mogen uitzenden, tot de laatste klanken! Zorg dus dat je er niets van mist… tot zaterdag 10 september!!

Oldschool @ tha Beach is dus te beluisteren via tal van live-streams.
Website: www.db962.nl, www.db962.com en www.decibel.amsterdam

HQ: via wifi/vast (vetste audiokwaliteit + artiestinfo!) www.db962.nl/db962playerHQ.html
Mobiel (minder data 96kbps AAC+) http://www.db962.nl/popup-player96kb.html
Mobiel (nog minder data 64kbps mp3) http://www.db962.nl/popup-player64kb.html
TuneIn Radio: (app) www.db962.nl/popup-player.html en www.db962.nl/player.html
Rechtstreeks via TuneIn: http://tunein.com/radio/DB-962-s134690

*** db962 Dance Radio; Tomorrow’s Music Today ***

20 augustus waren we er weer bij, bij de jaarlijkse Autocross Abcoude. db962 Dance Radio en Rosa Digitaal waren er natuurlijk ook weer bij. Vanuit de mobiele radiostudio langs het parcours op het vertrouwde crossterrein bij de rotonde naar de A2. We draaiden natuurlijk de lekkerste dance-hits en de razende reporters van Rosa Digitaal deden verslag vanaf het middenterrein en langs de baan. Vanaf 12 uur starte de live uitzending via www.rosadigitaal.nl, www.db962.nl en www.abcouderfeestweek.nl.

 

 

dbpromo EP 2016

HEADLINES

 

Het oorspronkelijke Radio Decibel 96.2 fm uit Amsterdam is weer definitief terug onder een nieuwe naam: db962
24 uur per dag Non Stop Dance Music met in het weekend vanaf vrijdagmiddag 17:00 tot zondagnacht 00:00 uur Live gepresenteerde shows. (Met in de loop van 2016 in het weekend de nachtelijke escapades)

18 September 2015 heeft het legendarische radiostation dat in de jaren-80 aan de bakermat stond van vernieuwing op zowel muziek- als radio gebied een definitieve doorstart gemaakt. Na eerdere korte samenwerkingspogingen is er nu door de echte oorspronkelijke crew een nieuwe start gemaakt onder de kortere en meer eigentijdse naam db962 Het geluid van het legendarische Radio Decibel met de nieuwste Dance muziek zoals altijd maar nu anno 2016.
Wil je snel op de hoogte zijn en genieten van de nieuwste dance muziek? Dan kun je nergens beter terecht, net zoals toen. Ook de echte db muziek van toen zul je voorbij horen komen, want niets is verloren gegaan van db vinyl archief met vele tienduizenden tracks.
Ook de db ‘Top of the Hour’ en de ‘db Dance report’ zijn er weer, nog steeds geproduceerd en samengesteld door dezelfde mensen die dat vroeger ook deden. Kortom: precies het geluid en de sfeer van toen, maar met de techniek en nieuwe mogelijkheden van nu.